Zuurstof stabilisator (ve 6)

€ 20,50

Zuurstof stabilisator (ve 6)

lees verder
Levertijd Voor 16 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Zuurstof stabilisator (ve 6)
Zuurstof stabilisator (ve 6)
Alles over het product

Specificaties

Producteigenschappen

Starter bacteriën beschermen en reinigen. Een kunstmatig aangelegd water is in de regel steriel omdat de levensbelangrijke micro-organismen ontbreken. Ingevolge ontbrekend contact van het water met de bodem vanwege gebruikte foliën of plastic schalen komt het in het begin niet tot een noemenswaardige vestiging van luchtgedragen organismen. Met de nieuwe OASE aqua activ Starter bacteriën kunnen zowel de biologische processen van de afbraak van schadelijke eiwitstoffen (uitwerpselen afgestorven plantendelen voerresten enz.) tot stikstofgassen en koolzuur in gang gezet worden alsook – en dat is nieuw – de verdere omzetting van ammoniak en nitriet in het onschadelijke nitraat. Een heldere en gezonde vijver werkt alleen maar door de nitrificatiebacteriën die zich ook in het OASE-BIOsys-filtersysteem vestigen. Voorwaarde voor een voldoende activiteit van OASE aqua activ Starter bacteriën is steeds een voldoende grote voorraad aan zuurstof. Maar juist de bodem in de lagere waterzones verslibt in de loop van de tijd vaak aanzienlijk en beschikt niet meer over voldoende zuurstof. Daarom moet de activiteit van de nuttige Starter bacteriën met zuurstof zoals deze bv. in OASE aqua activ Zuurstof stabilisator voorkomt ondersteund worden. Tot voordeel strekt ook een bestendige beweging van het water zoals deze met een OASEvijverpomp kan voortgebracht worden. OASE aqua activ Starter bacteriën is een natuurlijk waterzuiveringsmiddel en een van de weinige preparaten die de natuurlijke zelfreinigingskracht van het water in een kunstmatig aangelegde vijver beslissend beïnvloedt. De toevoeging van OASE aqua activ

Starter bacteriën is aan te bevelen:
1. Onmiddellijk na het vullen van een nieuwe vijver – echter ten vroegste na 48 uur indien het leidingswater chloor bevat. Ook bij een gedeeltelijke verversing van het vijverwater wordt OASE aqua activ Starter bacteriën in verhouding tot de hoeveelheid ververst water bijgevoegd.
2. OASE aqua activ Starter bacteriën wordt altijd dan toegevoegd indien het filter moet worden schoongemaakt of ververst. Het filtermateriaal wordt met de bacteriëncultuur ingeënt en is dan onmiddellijk weer actief. Aanvullend worden denitrificanten door het product Biokick in het filter gedeponeerd.
3. Na elke behandeling van vissen met medicamenten alsook na het gebruik van algendodende middelen wordt OASE aqua activ Starter bacteriën in dubbele dosering aan het vijverwater toegevoegd. Vooral bij gebrekkige vijverbodem wordt het gebruik van een filterinstallatie aanbevolen zodat de bacteriën over voldoende nederzettingsoppervlakte kunnen beschikken. Het voorkomen tijdens de zomermaanden met halve dosering wordt aanbevolen.
4. Indien uitzetten van vis gepland is zouden voor het in het water zetten van de vissen de onderwaterplanten goed moeten vastgegroeid zijn en giftig nitriet niet meer aantoonbaar zijn.
5. Voor de reducering van organische slib is degelijktijdige toevoeging van OASE aqua activ Slib minus en OASE aqua activ Zuurstof stabilisator aan te bevelen.
6. Steeds bij de vakhandelaar over sterke filteren circulatie-installaties informeren.

Wel zo handig

Extra info

Meer informatie
Levertijd Voor 16 uur besteld, volgende werkdag geleverd
Prijs € 20,50