Pachira Aquatica (90 cm)

€ 17,95

Pachira groeit in gewone, goed gedraineerde humeuze potgrond, die vrij veel water moet kunnen bevatten. Hij kan zowel licht als tamelijk donker staan, maar houdt niet van direct zonlicht. Hij krijgt graag veel water, maar niet vaak. 

Deze Pachira (p21) wordt geleverd in een hoogte van ca. 90 cm.

lees verder
Levertijd Voor 16 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Pachira Aquatica (90 cm)
Pachira Aquatica (90 cm)
Alles over het product

Specificaties

Pachira groeit in gewone, goed gedraineerde humeuze potgrond, die vrij veel water moet kunnen bevatten. Hij kan zowel licht als tamelijk donker staan, maar houdt niet van direct zonlicht. Hij krijgt graag veel water, maar niet vaak. Het beste kan tijdens het groeiseizoen eens per maand gegoten worden: met kleine beetjes tegelijk en van boven op de aarde, zodat de kluit zich goed vol kan zuigen zonder dat er water in de pot of schotel blijft staan. De plant kan beslist niet tegen natte voeten. In de wintermaanden minder water geven, maar de kluit niet helemaal uit laten drogen.

In het voorjaar en in de zomer kan 1x per 2 maanden wat mest gegeven worden. Wordt de plant te groot dan kan hij gesnoeid worden. Hierbij kunnen lange uitschieters ingekort worden tot onder in de bladerkroon. Ook kan de plant helemaal teruggesnoeid worden, tot bijvoorbeeld 10 cm boven de stammetjes. Na het snoeien enkele weken wat vaker een beetje water geven, daarna weer eens per maand. Pachira houdt van vochtige lucht en waardeert het als er eens per week geneveld wordt.

Wel zo handig

Extra info

Meer informatie
Levertijd Voor 16 uur besteld, volgende werkdag geleverd
Hoogte 70 tot 100 cm
Eigenschappen Groen
Prijs € 17,95